Hof van Schöndeln

1 min. lezen

Terug

Wonen met zorgvraag in kasteel Schöndeln in Roermond

Kasteel Schöndeln

Het prachtige Kasteel Schöndeln is als jachtslot gebouwd door burggraaf Charles Albert Marie van Aefferden in 1892. Na zijn overlijden heeft het kasteel gefungeerd als verblijf voor patiënten met drankproblemen, gewonde soldaten, chronisch zieken en later voor cliënten ‘van de oude dagen’. Hedendaags fungeert het kasteel nog steeds als woonzorglocatie voor ouderen. 

De woning

De 19 appartementen variëren in omvang en indeling.  Er is voldoende ruimte voor de draaicirkel van een eventuele rolstoel. Daarnaast is er een liftservice, een gemeenschappelijke ruimte en tuin, en zijn er meerdere parkeerplaatsen beschikbaar. De appartementen worden allen onder de huurtoeslaggrens verhuurd. Samen met u zal in afhankelijkheid van uw persoonlijke wensen en zorgvraag naar het best passende en beschikbare appartement gekeken worden. 

Zorgaanbod

Met ingang van 1 november 2020 heeft CAZZ, powered by Zorg&Co, het genoegen om de bewoners van deze prachtige locatie van kwalitatieve en warme zorg te voorzien. Bewoners van Hof van Schöndeln dienen te beschikken over een geïndiceerde zorgvraag (Wlz). De 24-uurs aanwezigheid van een verpleegkundige in combinatie met diverse ondersteunende faciliteiten als een maaltijden- was- en strijkservice dragen bij aan het vermogen van iedere bewoner om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en datgene wat men zelf niet meer kan of wil uitvoeren uit handen te geven. 

Voor zorg in Hof van Schöndeln bent u verzekerd via de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Activiteiten

Naast de eigen woonkamer in de woning is er een gemeenschappelijke ruimte waar men kan deelnemen aan diverse activiteiten, samen van maaltijden kan genieten of gewoon kan ontspannen. Goed gezelschap draagt bij aan een betere gezondheid en ook daarin ondersteunen de zorgverleners u graag.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in eventuele mogelijkheden? Mail of bel voor meer informatie naar de locatieverantwoordelijke:

Marie-Louise Gielgens
T: 06 54 25 81 11 
E: marie-louise.gielgens@cazz.nl 

Publicatiedatum 26/07/2022
CAZZ