Residentie Maaslandburcht

2 min. lezen

Terug

Prachtig wonen in Roosteren!

Residentie Maaslandburcht
In het historisch waardevolle hotelgebouw de Roosterhoeve in Roosteren zijn 26 zorgsuites voor senioren met zorgindicatie Wet langdurige zorg (Wlz) gerealiseerd. Tegelijkertijd zijn er zeven appartementen beschikbaar waar geen zorgvraag benodigd is. Residentie Maaslandburcht ligt op een prachtige locatie aan de rand van de dorpskern en omringd door natuur, naast een hotel met restaurant. Bovendien zijn er diverse tuinen en terrassen.

Appartement

 

De woning
De zorgsuites zijn tussen de 35 en 40 vierkante meter en van diverse aanpassingen voorzien. De appartementen zijn groter, maar ook levensloopbestendig. Bewoners hebben een eigen slaap- en woonkamer in één waardoor ze een herkenbare en vertrouwde omgeving hebben. Er is voldoende ruimte voor de draaicirkel van een eventuele rolstoel. Daarnaast is er een liftservice, een gemeenschappelijke ruimte en tuin, en zijn er meerdere parkeerplaatsen beschikbaar. 

Een deel van de zorgsuites worden onder de huurtoeslaggrens verhuurd. 

Zorgaanbod
De zorgsuites zijn gemaakt voor ouderen met een zorgvraag die deels of volledig ontzorgd willen worden. De geïndiceerde zorgvraag wordt vervuld door CAZZ, powered by Zorg&Co. De 24-uurs aanwezigheid van een zorgmedewerker in combinatie met diverse ondersteunende faciliteiten als een maaltijden- was- en strijkservice dragen bij aan het vermogen van iedere bewoner om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en datgene wat men zelf niet meer kan of wil uitvoeren uit handen te geven. Voor zorg in de Residentie Maaslandburcht bent u verzekerd via de Wet Langdurige Zorg (WLz).

logo samen

Activiteiten
Naast de eigen woonkamer in de woning is er een gemeenschappelijke ruimte waar men kan deelnemen aan diverse activiteiten, samen van maaltijden kan genieten of gewoon kan ontspannen. Goed gezelschap draagt bij aan een betere gezondheid en ook daarin ondersteunen de zorgverleners u graag.

Locatieverantwoordelijken:
Daniëlle Moonen
tel: 06 33 94 94 35
mail: danielle.moonen@cazz.nl

Vico Boonen
tel: 06 38 13 83 50
mail: vico.boonen@cazz.nl

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd in eventuele mogelijkheden? Mail of bel voor meer informatie naar Peter Geilen:

peter.geilen@zorgenco.nl
088-0405908
Hoekstraat 45, 6116 AW Roosteren

Bezoek ook eens de projectwebsite: www.residentiemaeslandburcht.nl

 

Visie zorg Maaslandburcht
De bewoners van het gebouw delen waar dat mogelijk is onderdelen  van de accommodatie met andere dorpsbewoners. Er moet niet alleen goed gewoond, maar ook graag gewerkt kunnen worden - denk aan flexplekken voor zzp-ers; geleerd kunnen worden - praktijkleerplaatsen voor leerlingen- ; en ruimte zijn voor horeca, cultuur en kunst. In elke woonzorglocatie komt dit op een unieke wijze tot stand. Zo is Residentie Maaslandburcht uniek in de directe nabijheid van het hotel en restaurant De Roosterhoeve gelegen en worden bovengenoemde aspecten en sociale cohesie ten dele in gezamenlijkheid uitgevoerd. Op die manier willen wij op elke plek een optimaal gebruik van het gebouw realiseren als centrale ontmoetingsplek in het dorp en/of de omgeving en werken wij samen aan activiteiten voor en door de wijk. Door de levendigheid in het gebouw en haar omgeving wordt eenzaamheid bestreden; is er meer ruimte voor zingeving; aandacht voor positieve gezondheid en welzijnsaspecten en dientengevolge op termijn een lagere zorgvraag. Kortom, gezond leven voor meerdere doelgroepen in de samenleving.

Buiten  buiten 2

 

Publicatiedatum 26/07/2022
CAZZ